30 mai 2013

Centrul de Dramaturgie Contemporană

Pe data de 30 mai 2013, la ora 17:00 la CDC s-a lecturat fragmente din texte viitorilor dramaturgi. Unde fiecare dramaturg care dorește vine să-și citească un fragment dintr-o piesă finisată sau un text în lucru. A citit Mariana Starciuc cu 2 texte "Cruciile" și un text care din păcate nu are nume, dar l-am auzit de el, la Atelierul de Dramaturgie. A venit Artiom Oleacu cu 2 texte nefinisate, pe care le-am auzit prima oară. A citit și Ion Coșeru cu Nostalgie, un text foarte bunicel, dar mai are de lucru la el. A fost o întâlnire plăcută plină de discuție interesante care ai ce învăța de la ele.



































26 mai 2013

Cenaclul Republica - Aurelia Borzin

Pe data de 24 mai 2013 la ora 17:00 a fost invitată la Cenaclul Republica, pe tânara scriitorare basarabeană Aurelia Borzin. În parcusul anilor 2004-2006 a deţinut mai multe funcţii în cadrul redacţiei Revistei de Cultură şi Creaţie Literară Clipa Siderală, redactor literar secretar de redacţie.
A publicat în Antologia Covoare Moldoveneşti, din cadrul Atelierul Vlad Ioviţă. A publicat  volume de versuri cu Primul Debut "Nesomn pentru demenţi", Editura: Prut Internaţional 2003. Pansamente, Editura Cartier 2007, Chişinăul o tabletă de ciocolată, Editura Vinea, 2010.
Aurelia Borzin a avut plăcerea să ne citească poeme din cicluri diferite. Aceste poezii ale Aurelei mi s-a părut uşoare, dar a păstrat acelaşi stil pe care îl foloseşte de obicei.În textele ei, vorbeşte despre viaţa de zi cu zi, plină de emoţii, sentimente şi trăiri. Scriitoarea foloseşte multe imagini şi detalii în poemul ei.