30 iunie 2012

Atelierul Vlad Iovita vs Cenaclul Republica

Mihail Vakulovski, ne da sa scriem un exercitiu
Noi totii scriem


                Silvia Berdan si Emanuela Spranceana
Spre sfarsit

Ieri am avut 2 evenimente oficiale de care stiam si am onorat vizita, dar la ce-a de a doua am citit de pe un site de socializare,dar am uitat de ea pentru ca nu mi s-a parut chiar asa de important pentru mine.
La ora 16.00 ne-am intalnit cu colegii mei de la atelierul Vlad Iovita. Venise multă lume de care nu înţelege-am ce caută acolo. Dar l-am văzut pe Terrente şi mi-am dat seama că are o lansare de carte.
La ora 16.15 am început şedinţa noastră,cu Mihai Vakulovski, ne-a dat un exercitiu interesant, care a fost o experienţă interesantă pentru mine,trebuia să scriem, despre cum e să fi beat şi să scoţi perle pe gură la beţie.
Am scris, vreo jumătate de oră, dar nu trebuia să citim, ci să scriem. Vom lectura lui Dumitru Crudu.
Mie una mi-a fost greu să mă pot concentra în prezenţa a mai multor oamenii sală. Am început ceva să scriu, dar şetrgând voi scrie mai bine, data viitoare. Cu siguranţă. A fost interesant, şi productiv.
Aici vine partea neoficială a prezenţei noastre la eveniment.
După ce am terminat, şedinţa noastră am rămas în sală să vedem lansarea lui Terente. Am făcut câteva poze şi am filmat.
Terente


După ce am asistat la lansarea lui Terente, ne-am dus cu toţii la Art House Cafe, ca să ajungem la ora 18 la Republica. Eu cu colegii mei, am ieşit de la lansare şi am plecat in directia aia. Cei prezenţi de la Republica ne aşteptau pe noi, ca să ajungem pentru a începe lansarea de carte a lui Mihai Vakulovski.
Au fost invitaţi de la revista Tuk şi nu numai, cu Dumitru Crudu, Iulian Ciocan, Emilian Galaicu-Păun, Octavia Ţicu, a.vklvsk, şi alţi.
În sală s-au adunat numeroşi cititori şi critici literari. A fost o seară interesantă, care s-a urmat cu cumpărarea cărţilor şi autografe de la autor.



Colegii mei, câţiva din ei.



Acuma să trec la nişte concluzii, poate şi la critică, din punct de vedere a relaxării a fost interesant ambele evenimente, la acest eveniment au fost oamenii interesanţi, cu care puteai vorbi despre orice.
Te simţi bine la astfel de evenimente.
Terente este un om talentat, poeziile lui sunt simple şi existenţiale. Le puteai înţelege mult mai repede decât o poezie mai complicată. Oricum Terente are să lucreze la poeziile lui.


25 iunie 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă: Lansare de carte a autorului Oleg Carp

Ieri, la ora 19, ne-am adunat cu toţii la Uniunea Scriitorilor, pentru a lansa cartea lui Oleg Carp. Am ajuns, la Uniunea Scriitorilor era Dumitru Crudu şi Lina. Au venit, Valerian Ciobanu, Carolina Vozian, Ivan Pilchin, şi Petru, prietenii de a lui Oleg Carp. Numai că, aşteptam să apară autorul, dar întîrzia, nu ştiam ce să credem, că ne-a tras pe sfoară, că nu mai vine, şi aşa mai departe. Dar în timpul asta, ne porneam în direcţia unde se afla El. L-am văzut că se  grăbi să ajungă la noi. Ne-am pornit la locul de lansare.
Oleg Carp ne-a citit un fragment din "Crede şi se va scula", pe urma am trecut să-l întrebăm să comentăm, asupra cărţii lui . Am stat pe liniile de cale ferată şi am privit apusul soarelui. Oleg Carp a venit cu o idee să lăsăm cît vrem pentru a procura cartea.


Peisajul a fost magnifică, lacul şi locul, ele au umplut totul.A fost o seara interesantă. Poate pozele nu au ieşit reuşite cum as fi vrut.Dar am imortalizat cîteva momente de la lansare.
Am plecat spre casa, cînd afara începuse sa se înopteze.























23 iunie 2012

Jurnalul Atelierul "Vlad Ioviţă"


Vineri, ne-am strans in parcul Stefan Cel Mare pentru a citi textele pe care le-am scris acasa. Cele mai interesante texte au fost a Elenei Chirica si a Cristinei, la textul pe care l-am scris, mai este de lucru. A fost zi OK!!

21 iunie 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă

Azi, am facut sedinta de atelier, l-am inceput la ora 18, ne-am intalnit ca deobicei. Acelasi loc si aceeasi oameni, dar mai putini. Nu am scris nimic la sedinta, dar am vorbit despre vampirism. Despre acest subiect, l-am dezbatut in lung si in lat. Ca pana la urma, cei prezenti la sedinta noastra sa scriem un text in comun, dar personajele sa le scriem fiecare imparte. Despre o familie de vampiri. Sa vedem ce va iesi. Eu trebuia să scriu din perspectiva femeie poștaș. Acuș voi scrie povestirea pe care voi trebui să o scriu. Până mi-a venit inspirația.




20 iunie 2012

Lansare de carte Maria Pilchin

Marti, pe facebook, Maria Pilchin, ma invita la o lansare de carte. Nu stiam ce sa-i spun. Nu stiam, daca voi veni.
M-a anuntat ca lasanrea va avea loc la ora 12, la biblioteca O.Ghibu, va lansa autorul Doru Ciucescu, traducerea in limba rusa, a tradus Ivan Pilchin. Pentru Ivan Pilchin a fost o primiera sa traduca o carte din limba romana in limba rusa. Au fost numerosi criticii literari care au avut numai laude la adresa celor doi care a tradus carte si a lansat cartea.
A fost o seara interesanta!!! A urmat cu o masa pentru cei prezenti:)
De fapt nu trebuia sa pun, o zi obisnuita unde am fost la o lansare de carte. Sincer eu nu promovez pe nimeni. Asta e un jurnal al meu, unde tin evenimentele unde merg. Asa ca  nu vreau sa se inteleaga gresit.







16 iunie 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă

Dumitru Crudu, ne-a anuntat cu cateva minute inainte ca tinem joi atelierul. Noroc ca eram pe aproape in zona, am citit emailul si m-am indreptat intr-acolo. In drum spre biblioteca m-am intalnit cu Ion Buzu si Petru,am schimbat vreo 2 vorbe pana am ajuns la locul dat. Afara erau Dumitru Crudu, Oleg Carp si Ion Harea, asteptau sa vina colegii de ai nostri. Dupa aia au venit Elena Chirica si Maria Pilchin. Pe urma am intrat in biblioteca, Oleg ne-a citit din cartea lui, un fragment si am trecut la un exercitiu dat de Dumitru Crudu. Exercitiu era sa scriem, din perspectiva personajului Diana, din cartea lui Oleg Carp.
Cei prezenti am inceput sa scriem o ora, intre timp a venit Moni Stanila si Alexandru Vackulovski sa comenteze textele noastre.Fiecare am citit, la urma, a urmat comentariu lor. Toate textele au fost foarte interesante si amuzante. Cei care au comentat textele au avut ce sa spuna despre fiecare. A fost o zi de joi foarte constructiva, cat mai des asa ceva. Sa inveti cat mai mult!!