27 iulie 2013

Jurnalul Cenaclul "Noii Barbari"


La cenaclul de marţi a citit Elena Boguş, am ascultat cu toţii cîteva poezii scrise recent şi la sfîrşit am fost plăcut suprinşi de file din jurnalul ei.


De Elena Bogus

***

Eu stau în burta mea rece
Şi plîng în întuneric
Cînd se deschide uşa burţi mele
Ea se uită de jos în sus la chipul ce o priveşte
Se sperie şi fuge înapoi
O apasă o greutate, se încolăceşte
Vrea să iasă afară dar .....
Ce o aşteaptă?
Şi iar plînge cu lacrimi de sînge
De fapt asta e sufletul meu
Într-o haină albă şi lungă

***

Vreau să te uit
Nu mai pot aşa
Te-ai prins de inima mea ca o meduză
Ce-mi transmite semnale de iubire, iluzii şi visare
Mi-i dor de tine
Vino flux şi mă ia
Şi mă la mal să-mi omor amintirile.


Preluat de pe Blogul Vlad Ioviţă  http://vladiovita.blogspot.com/

25 iulie 2013

Lansarea de carte Dumtru Crudu

Pe data de 27 iulie 2013, ora 15:00 la Biblioteca Hașdeu, a avut loc lansare de carte a scriitorului Dumitru Crudu, cu volumul de poezie Eșarfe în Cer, editat la Editura: Cartier, Chișinău 2012. Au fost prezenți tinerii scriitori, critici și colegii de-ai lui Dumitru Crudu. S-au spus vorbe bune la adresa scriitorului și la volumul de poezii. A fost o zi specială pentru scriitorul Dumitru Crudu.







22 iulie 2013

Anunţ important: Cenaclul Noii Barbari!!

Marţi, 23 iulie 2013, ora 18:20, la Biblioteca Ştefan cel Mare, va avea loc Cenaclul Noii Barbari. Va fi o şedinţă creatoare! Aşteptăm cu drag pe toţi doritori care doresc să scrie!!!

17 iulie 2013

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă

 Ieri, la atelierul Vlad Ioviţă , s-a ţinut o şedinţă de scriere creativă. Tinerii prezenţi, au scris după exerciţiu dat de Dumitru Crudu, din cartea Ana Karenina de Lev Tolstoi. Am scris 45 de minute, iar după aceea, am citit fiecare. Comentariile au fost de ajutor pentru fiecare.
A fost o şedinţă care ne-a ajutat foarte mult.







15 iulie 2013

Anunţ important: Cenaclul Noii Barbarii !




Pe data de 16 iulie 2013, ora 18:00, la Biblioteca Ştefan cel Mare, va avea loc Cenaclul Noii Barbari. Va fi o şedinţă creatoare!! Aşteptăm cu drag pe toţi doritori care doresc să scrie!!

10 iulie 2013

Jurnalul Atelierul "Vlad Iovita"

Pe data de 9 iulie 2013, la Bibliteca Ştefan cel Mare, a avut loc Atelierul Vlad Ioviţă de la ora 18:00. Artiom Oleacu a venit cu 2 monoloage, primul este "Teatru Dor", care din păcate nu am reţinut despre ce este vorba. Şi al doilea monolog este despre Bătrân şi a morţii.
 La atelier au venit colegii şi prieteni de a lui Artioma, să-i asculte textele scrise de tânărul actor şi dramaturg. Spre final au comentat  şi au discutat asupra textelor. Părerile au fost împărţite, cât pozitive şi negative. Al doilea monologul morţii ce colectează sufletele oameni în aflaţi pe patul de moarte sau în agonie.

4 iulie 2013

Jurnalul Cenaclul Noi Barbarii

Cronica la Atelierul Vlad Iovita


DE LA COPILUL OBIEDIENT LA ADULTUL REVOLTAT


Ion Buzu se naşte ca poet frecvetând Atelierul Vlad Ioviţă condus de Dumitru Crudu. A publicat în revistele: Starea de Urgenţă, Revista La Plic, Egophobia, Tiuk. A apărut în Antologiile Covoare Moldoveneşti şi Casa Verde. A scris articole de opinie pentru cotidianul Timpul.Dar ca poet debuteaz anul acesta cu cartea 3 ml de Konfidor, la Casa de Pariuri Literare din  Bucureşti.
 Cartea 3 ml de Konfidor este despre viaţa autorului. În acest volum au fost adunate toate stările emoţionale, frustrările lui că nu are o maşină de scris şi nu poate scrie cum a scris Dostoievski, Palahniuc, şi alţi autori de la care Ion Buzu învaţă.
Dorinţa lui Ion Buzu de a experimenta în viaţa se prelungeşte şi în poezia sa. Primele sentimente de după despărţire, relaţiile cu familia şi cu prietenii devin teme ale scrisului său. Dar cele mai importante sunt existenţa unui intelectual în spaţiul rural, cât şi naveta în cel urban pentru a scăpa de rutină. Dar ajuns aici, personajul principal întâlneşte o altă rutină mult mai monotonă. Ceea ce-l face să revină la spaţiu rural şi să-l privească cu alţi ochi. În acest spaţiu, poetul trăieşte şi respiră cu  şi din poezie. Începînd din adolescenţă şi până la maturitate, poezia ese cea care-i dă sens existenţei sale la ţară. Poezia sa cronometrează o evoluţie a eului liric de la copilul obidient, supus şi tăcut ce acceptă munca la câmp până la adultul revoluţionar care nu tace şi se revoltă faţă de societatea în care trăieşte.
3 ml de Konfidor este o carte care merită citită şi ţinută pe noptiera de lângă pat,  ca să o citim ori de câte ori o să avem insomnie. Cu ea, nopţile nu vor mai fi aşa de lungi şi de apăsătoare.

3 iulie 2013

Lansarea de carte la Biblioteca Ștefan cel Mare.

Pe data de 2 iulie 2013, la ora 12:00, la Biblioteca Ștefan cel Mare, a avut loc lansarea de carte a lui Ion Buzu, 3 ml de Konfidor, la Casa de Pariuri Literare din București.


Ion Buzu se naşte ca poet frecvetând Atelierul Vlad Ioviţă condus de Dumitru Crudu. A publicat în revistele: Starea de UrgenţăRevista La PlicEgophobiaTiuk. A apărut în Antologiile Covoare Moldoveneşti şi Casa Verde. A scris articole de opinie pentru cotidianul Timpul.Dar ca poet debuteaz anul acesta cu cartea 3 ml de Konfidor, la Casa de Pariuri Literare din  Bucureşti.
 Cartea 3 ml de Konfidor este despre viaţa autorului. În acest volum au fost adunate toate stările emoţionale, frustrările lui că nu are o maşină de scris şi nu poate scrie cum a scris Dostoievski, Palahniuc, şi alţi autori de la care Ion Buzu învaţă.
Dorinţa lui Ion Buzu de a experimenta în viaţa se prelungeşte şi în poezia sa. Primele sentimente de după despărţire, relaţiile cu familia şi cu prietenii devin teme ale scrisului său. Dar cele mai importante sunt existenţa unui intelectual în spaţiul rural, cât şi naveta în cel urban pentru a scăpa de rutină. Dar ajuns aici, personajul principal întâlneşte o altă rutină mult mai monotonă. Ceea ce-l face să revină la spaţiu rural şi să-l privească cu alţi ochi. În acest spaţiu, poetul trăieşte şi respiră cu  şi din poezie. Începînd din adolescenţă şi până la maturitate, poezia ese cea care-i dă sens existenţei sale la ţară. Poezia sa cronometrează o evoluţie a eului liric de la copilul obidient, supus şi tăcut ce acceptă munca la câmp până la adultul revoluţionar care nu tace şi se revoltă faţă de societatea în care trăieşte.
3 ml de Konfidor este o carte care merită citită şi ţinută pe noptiera de lângă pat,  ca să o citim ori de câte ori o să avem insomnie. Cu ea, nopţile nu vor mai fi aşa de lungi şi de apăsătoare.