31 august 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă

Pe data de 30 august 2012, la ora 18:00, la Biblioteca Ştefan cel Mare, s-a ţinut Atelierul Vlad Ioviţă, câteva ateleriste dornice de scris, s-au întâlnit pentru a scrie text. Ideea ia venit Ecaterinei Bărgăn să începem să scriem un roman. Tema era alegere noastră. Scriem fiecare câte 1:30 de minute. Şi după aceea citim textele şi pe urmă le comentăm pe ale fiecăruia. A fost o idee foarte bună şi interesantă să scriem ceva care ne va ajuta pe viitor să ne dăm drumul la scris. A fost dat ideea să ne întâlnim în fiecare săptâmână sau zi, în funcţie de timpul nostru.




29 august 2012

Jurnalul Atelierului de Dramaturgie Dramatică "Scriem Teatru"


Emoţii foarte mari am avut când am participat la Atelierul de Dramaturgie din cadrul Centrului de Dramaturgie Contemporană. Activitatea a avut loc la Biblioteca Ştefan cel Mare, pe data de 28 august 2012, la ora 17.00. Moderatorul a fost Dumitru Crudu,  Sava Cebotari,Dorina Khali-Butucioc, Ina Surdu,Stela Lupan, Artiom Oleacu, Victoria Botan, Ion Coseru, iar cei de la Vlad Iovita, au fost Ecaterina Bargan, Elena Bogus si Emanuela Spranceana. Atelierul a fost interesant, trebuia să scriem o monodramă. Nu am ajuns la timp, nici tema nu am înţeles-o clar. Pentru mine a fost un început, din păcate nu am scris nimic. Pentru că nu ştiam cum ce înseamnă monodramă şi nu ştiam cum se scrie o monodramă. Până am învăţat ce înseamnă monodramă şi cum se scrie ea.

O altă şedinţă a atelierului, va avea loc pe 5 septembrie la ora 17.











                                                                        Elena Boguş

26 august 2012

Jurnalul Atelierul "Vlad Ioviţă "


Pe data de 26 august 2012, la ora 17:00 ne-a întâlnit la Biblioteca Ştefan cel Mare, la Atelierul Vlad Ioviţă, cei prezenţi cât am fost, am început să scriem câteva exerciţii foarte interesante care ne-a dat Ecaterina Bargan. La sfârşit au discutate şi spuse părerea despre ele. A fos to şedinţă reuşită.



23 august 2012

"Cunoastere inseamna putere"

"Asa ca la ce bun sa stii daca nu faci nimic. E ca si cum ai primi o jucarie noua, scumpa si nu o folosesti, asa ca, dupa vreme, fie se strica, fie face lucrurile dupa "capul ei"




20 august 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă


După o săptămîna lipsă de la atelier, am venit duminica la o nouă şedinţă. Chiar mi se făcuse, un dor să scriu exerciţii noi.
Cînd am venit, erau prezenţi, Sandu Macrinici, Ecaterina Bargan, Silvia Berdan, Eu, Petru Molodiuc, Victoria Boţan, Natalia Graur, Sandu Blănaru.
Atelierul a avut ca subiect imitarea unui text: proză sau poezie, idee preluată de la Buzu - preluată de la Vancu.
S-au scris în mare parte proză, doar Ecaterina Bargan a scris poezie. Dar proză, am scris Eu, Silvia, Victoria, Sandu M şi Natalia Graur.
Natalia Graur a scris din perspectiva unui copil. Victoria Boţan a scris o poezie şi un text, luând pe Vîsoţki, iar Silvia a scris din perspectiva unui boschetar, atitudinea lui faţă de o societate care-l exclud.
M-am inspirat din Muller, luând pe personajul principal, să-l aduc din Europa de Est.
Toate textele colegiilor mei, au fost interesante si bune unele din ele să fie publicate. Mi-a plăcut foarte mult, textul Nataliei Graur.

13 august 2012

Jurnalul Atelierul "Vlad Ioviţă"


Pe data de 18 august 2012 la ora 17:00 la Biblioteca Ştefan cel Mare, a avut loc Atelierul Vlad Ioviţă, au fost prezenţi tineri scriitori şi criticii. Ecaterina Bărgan le-a dat colegilor să scriem texte şi pe urmă, să le comentăm. Acest exerciţiu care li s-a dat a fost obligatorie pentru toată lumea să scrie inclusiv şi eu care am lipsit de la şedinţă în aceea zi.








3 august 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă


Pe 2 august 2012, ora 18:00, la Biblioteca "Ştefan cel Mare"a avut loc atelierul Vlad Ioviţă. La atelier a citit Ion Harea, un text care ne-a prins pe toţi. Ion are de lucat asupra textelor sale, dar a fost interesant să ascultăm textele lui. Fiecare am comentat şi am spus părerea asupra textelor sale. Am propus şi am dat soluţii pentru tânărul scriitor.
Pe urmă, a urmat să citescă Elena Chirică un text despre vampiri, un exerciţiu dat de Dumitru Crudu. La sfârşit, a urmat comentariile şi părerile despre textul Elenei Chirică. A fost un atelier interesant şi bun pentru fiecare să învăţam ceva din el.