28 februarie 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă

Dată trecută ni s-a dat să scriem visele pe care le visă noapte, dacă ne aducem aminte ce visă.
Sedinta de ieri, a fost o sedinta de vise. Noi trebuia sa o facem sambata, dar a fost mutata, marti, pentru a citi despre vise. Este un exercitiu reusit dupa parerea mea.Se poate încă astfel de exerciții și nu numai. Ne-au citit 3 persoane, cu vise foarte interesante, care a meritat de ascultat.
Sîmbăta vom citi iar texte cu vise!!
Ne vom intalni la ora 15, in acelasi loc cu totii!!



24 februarie 2012

Simple vorbe spuse de mine!

Practic in ultima vreme nu am scris nimica pe blogul asta al meu interesant, ma uit la el si se face o ciuda de mor. Practic nu stiu de unde sa incep ca sa-i dau viata, caracter si personalitate. Asta ceea ce mi doresc sa fac cu el, dar acuma sunt intr-o mare pauza si nu stiu cat va dura.
Niciodata nu am crezut ca voi ajunge in starea in care sunt eu acuma. Dat uite am ajuns si incetul cu incetul ies si eu din ea. Cu greu dar ies. Nimica publicabil ceva care sa mi placa. Ceea ce am publicat pana acuma este o parte care trebuia sa o fac, dar mai trebuie ceva sa scriu interesant in el. Poate va crede omul care imi va citit aceste randuri, ca esti o lenoasa si ma vor certa, ca nu ma iau in maini si sa ma apuc de lucru. Si vor avea dreptate, poate cine stie? Chiar ar trebuie sa ma apuc de lucru. Si cu inceputul e blogul asta!! Ca are nevoie de curatenie de primavara, ca se apropie primavara incurand. Si noi vom iesi din hibernare si va trebui sa muncim mai mult de cat am muncit pana acuma. Cand te gandesti ca trece timpul repede, imbatranim si noi, viata trece pe langa noi si nu observam lucrurile acelea care ne fac mai buni si mai intelepti, mai maturi si echilibrati interior. Cautam linestea suflteasca, armonie cu noi insine si cu cei din jur. Ii iertam pe dusmani si pe cei dragi pentru greselile facute si suferintele provocate de ei.  Lucrurile astea sunt firesti si normale, doar suntem oameni.
Cautam drumul poicantei si a iertarii. Poate imi va veni vreo idee mie ca sa scriu ceva aici interesant. Pentru asta e blog ca sa scri ce vrei in el.

20 februarie 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă

Pe data de 18 februarie 2012, într-o zi de sâmbătă la ora 15, a fost şedinţa Vlad Ioviţă. La această şedinţă din păcate nu am fost, dar sâmbăta viitoare cu siguranţă voi veni. Sâmbăta această au fost Dumitru Crudu, Ion Buzu, Emanuela Sprinceanu şi Felicia. Exerciuţiu dat de Dumitru Crudu a fost vise. Să scriem 5 pagini de vise. Între timp au venit şi alţi colegii de ai noştri, Valerian Ciobanu, Svetlana şi Victoria Boţan. Aceasta a citit din textele sale şi colegii au trecut la comentariu şi datul cu părerea.
A fost o şedinţă interesantă!! Păcat că nu am fost.

11 februarie 2012

Cenaclul Republica cu Ion Buzu

Vineri la Cenaclu Republica ne-a strâns de-ai noștri pentru a  asculta textele lui Ion Buzu. A citit din texte deja cunoscute de câțiva și texte noi scrise de el în două zile.
Am trecut și la comentariu și sfaturi și păreri utile pentru Ion ca tânăr scriitor. Textele lui au fost bune și unele slabe. Dar se putea încă lucra la ele, pentru a-și publica a scoate o carte.
A fost o seara friguroasă de februarie la o sticlă de vin și bere în jurul prietenilor și colegilor și am felicitat-o pe Moni Stănilă că a fost ziua Ei.

10-02-2012











Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă


 După părerea mea ședința de azi a fost una cât de cât reușită Ne-am întâlnit câțiva cei care se văd in foto și a mai venit Moni Stănilă. Dumitru ne-a dat de lucru iară. Am muncit un pic si am trecut la cititul basmelor si a sonetelor care si ce a facut.
Dupa ce am terminat de scris am inceput sa comentam si sa ne dam cu parerea. A fost o seara faiana, cu placinte si vin aduse de mine. Insa Valerian Ciobanu cu sampania!!
Ce veselie!!



9 februarie 2012

Jurnalul Atelierul Vlad Ioviţă Invitații de la Bălți!!!



Ieri, la ora 14, la Vlad Ioviță, am avut 2 invitați de la Bălți Anatol Moraru și Virgil Botnaru.
A mai fost prezenți Dumitru Crudu, Ion Buzu, Emanuela Sprânceană, Victoria Boțan și Victoria.
Virgil Botnaru ne-a citit din textele aduse.
După lecturarea lor, fiecare din noi prezenți ieri ne-am dat cu părerea și comentarii.
Cu părere de rău, nu am spus o părere pentru că nu știam ce spun de față. Mie mi-a trebuit să mai citesc încă odată textele ca să spun ceva despre ele.
După lecturarea lor, am simțit trăirile și emoțiile autorului, când a scris aceste texte.
Cunosc destul de bine Bălțul ca să mi pot imagina imaginile descrise de autor.
Textele sunt scrise cu acuratețe, descrierea lucrurilor se vede în text.
Aș vrea să spun despre fiecare poezie în parte, dar pe scurt, că ieri s-a spus multe lucruri care nu aș vrea să le mai repet încă odată.
A fost o zi minunată și interesantă care ne-am simțit bine cu toți.
Nu sunt în măsură sa ma pronunț cu sfaturi și cu păreri, știe autorul ce are de făcut mai departe.